Дейност на сдружението

Членове на Сдружение „Храни и напитки България“ са сред най-големите дарители за 2023 година на Българската хранителна банка. Това стана ясно при представянето на отчета на организацията. С най-високото отличие „Дарители на храни, носители на почетна грамота за принос към “Спасяването на годна храна“ бяха удостоени  Данон Сердика, Монделийз България. Още една награда за „Специални операции за логистичната си подкрепа“ получиха Данон...

Виж повече

Сдружение „ Храни и напитки България“ взе участие в 13-тата Национална конференция „Проблеми на хранително-вкусовата индустрия според нормативната уредба“, която се проведе в рамките на  Международното земеделско изложение "Агра 2024" в Пловдив на 22 февруари 2024г. и е организирана от Съюза по хранителна промишленост. Форумът беше открит от министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. „Зелената сделка е нещо прекрасно, но тя е пре...

Виж повече

Сдружение „Храни и напитки България“ участва в  конференцията „Зелена трансформация: Кръгова икономика и устойчиво развитие – хора, материали и бизнес модели“, организирана от сп. Enterprise и Българската стопанска камара. Темите, които бяха обсъдени по време на форума са подобряване на ефективността на икономиката, намаляване на ресурсоемкостта ѝ и развитие на кръгова икономика, която да носи резултати за цялото общество. Пъ...

Виж повече

На 26 октомври се състоя Петнадесетата Научно-практическа конференция, посветена на темата „Тенденции в опаковането на храни и напитки – технологии, материали, екология и нормативна уредба“. Конференцията се проведе с подкрепата на Сдружение „Храни и напитки България“, Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България и съдействието на: МЗХ, МОСВ, БАБХ, Университет по хранителни технологии, Институт по целулоза и хартия. По време на фо...

Виж повече

Сдружение „ Храни и напитки България“ участва в 12-та Национална младежка научно-практическа конференция, която се проведе в рамките на международното изложение АГРА и беше открит от д-р Светла Чамова, председател на СХП. „В лицето на Министерството на земеделието представителите на хранително-вкусовата промишленост имат партньор, който е отворен за комуникация, с цел подобряване на политиките в сферата на качеството и безопасността на храните“, каза заместни...

Виж повече

Page 1 of 7