асоциирани членове

Dairy Day

Dairy Day e производетел на млечни продукти, харесвани от хората в много страни. Ние сме специализирани в производството на всякакъв вид мляко, натурални сирена, процес сирена и крема сирена – продукти, които отговарят на нуждите и задоволяват потребителските вкусове на нашите клиенти по целия свят. Изминахме дълъг път от началото ни през 1945 г., започвайки като малка компания за производство на сирена. Днес с гордост можем да кажем, че имаме над 8000 служители в повече от 40 локации по целия свят, изнасяме продукция в над 98 страни като винаги спазваме нашия ангажимент да осигурим безопасна храна по правилния начин. Искаме да бъдем най-добрата компания за производство на млечни продукти в света. За нас успехът означава да гарантираме, че храната, която предлагаме, е винаги безопасна за хората за да й се наслаждават навсякъде. Това също така означава да правим бизнес по начин, който е добър за хората, за общностите и за нашата планета.  Работата за общото благо е част от това кои сме, като компания и като хора.

www.schreiberfoods.com

member image

Амета

Амета е национален лидер в производството пилешко месо. Бизнес процесите интегрират производството на пилета и разнообразни пилешки продукти, фуражопроизводство и търговия със зърно. Благодарение на затворения цикъл на производство, Амета осигурява на потребителите пълна гама от пресни, замразени и мариновани продукти. Преработвателното предприятие е одобрено за осъществяване на търговска дейност в целия Европейски съюз под Лицензен номер BG1702001, а също така е сертифицирано с Глобалният стандарт за безопасност на храните (BRC) - ниво АА и Международен стандарт за храните (IFS). Експортната продукцията се продава под марката Амета в Гърция, Италия, Румъния, Македония и Кипър, а на местния пазар се разпространява под знака на Лудогорско пиле. Продуктовата гама непрекъснато се обогатява с разнообразни разфасовки и вкусови предложения, като се инвестира и в проучването на иновативни и алтернативни продукти, според световните тенденции в бранша.

www.ameta.bg

sales@ameta.bg

member image

Амилум България

В продължение на повече от век ние от  Archer Daniels Midland Company (NYSE: ADM) превръщаме зърнените култури в продукти, които са важни съставки в производството на стоки от хранително-вкусовата промишленост. Днес ние сме един от най-големите преработватели на земеделски култури в света и повече от 31 000 служители обслужват клиентите ни в над 170 страни. В България ADM притежава и управлява завод за преработка на царевица Amylum Bulgaria в Разград. В него се произвежда широка гама продукти на основата на царевица за хранително-вкусовата промишленост, производството на напитки, хартия, опаковки и храни за животни. Amylum България предоставя на клиентите си и достъп до широката гама от продукти, услуги и решения, които ADM предлага. В завода в Разград работят над 330 служители. След серия от капиталови инвестиции между 1995 и 2012 г. Amylum България започна да произвежда глюкоза за клиенти в Европа и по света. Като използваме в нашите продукти само царевица, отгледана в България, ние подкрепяме местните фермери и допринасяме за развитието на българската икономика.

www.adm.com

member image

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ) представлява над 70% от пазара на безалкохолни напитки, вкл. бутилирани води в България, обединявайки повече от 22 години малки, средни и големи български и мултинационални компании. АПБНБ e пълноправен и активен член на европейските браншови структури: UNESDA (Съюзът на европейските производители на безалкохолни напитки), EFBW (Федерацията на европейските бутилировачи на вода) и AIJN (Асоциацията на европейските производители на сокове и нектари). Асоциацията е признат и утвърден  отговорен партньор на държавата в дефинирането на секторни политики и прилагането на инструменти в подкрепа устойчивото и проспериращо развитие на сектора. Организация, която служи като връзка между индустрията, правителството и обществеността и която защитава и насърчава интересите на своите членове в области като безопасност на храните, хранене и здраве, потребителско доверие и информиран избор, конкурентоспособност и устойчивост с грижа към околната среда.

www.bsda-bg.org

bsda@techno-link.com

member image

Био България

Био България ООД е българска компания, базирана в София, която управлява създаването, производството и разпространението на хранителни продукти под марката Хармоника. Портфолиото включва над 100 продукта, предимно от био земеделие в различни категории - млечни, снак, напитки. Компанията е сертифицирана като B Corporation заради високите си стандарти за социално и екологично представяне. Хармоника носи и отличието Great Taste producer за работата си върху изключителния вкус и качеството на продуктите.

harmonica.bg

info@harmonica.bg

member image

Лесафр България

Семейна група, създадена през 1853 г. в северна Франция, днес Lesaffre се прострира на 5 континента, с над 70 филиала в 40 държави. Нашата мисия е да предоставим най-доброто на нашите клиенти в сферата на хлебопроизводството, храненето, здравето и ферментацията. Продуктите и услугите на Lesaffre се предлагат в над 180 страни. Експерт в областта на ферментационните процеси, Lesaffre създава иновативни и висококачествени продукти, адаптирани към нуждите на производителите и към тенденциите в консумацията на хлебни изделия. Специализирани в производството на мая, подобрители, миксове и премикси, ние не спираме да усъвършенстваме своите технологии и рецепти. По този начин осигуряваме на клиентите ни оптимален обем, мекота, трайност и качество на техните продукти. От 160 години, Lesaffre се развива заедно с пекарите от цял свят. Ние ви предлагаме сигурност и стабилност, постоянно високо качество и гарантирани доставки. От 1853 г. Lesaffre прави мая, закваски, екстракти от мая и много други продукти за хлебарите по цялата планета. 45 филиала, 60 завода, представителства в 180 страни по всички континенти. Всеки трети хляб в света е направен с продукти на Lesaffre. Намираме отговор на индивидуалните изисквания на всеки клиент. Разработваме продукти и рецепти заедно с нашите клиенти.

www.lesaffre.bg

office.bg@lesaffre.com

member image

Мелифера

Мелифера АД (BSE: MELI) е бързо развиващ се производител на специализирана храна с пчелен мед. Мисията на компанията е да популяризира устойчивостта и биологичните храни. Водещият продукт на Мелифера - MelliGEL е многократно награждаван био енергиен гел, предназначен за издръжливост и концентрация по време на продължително натоварване. Продуктът има двойна полза - за енергия и възстановяване, като подпомага имунитета и общото състояние

www.mellifera.bg

honey@mellifera.bg

member image

Талар Фуудс ЕООД

Талар Фуудс ЕООД е основана през  1990 и бързо се превръща във водещ производител на готови салати и по-късно на готови за консумация храни, с капацитет от повече от 7 000 тона годишно. През 2018 година започна да функционира и нова модерна  производствена база на застроена площ от 11 000 м2. Талар Фуудс е сертифицирана по ISO 9001:2015. Внедрена е HACCP система. В момента тече процедура по сертифицирането по IFS. Собствени брандове са "Кенар", "Традиция за трапезата", "Плюс", под които се предлагат  общо 99 продукта. Произвежда и 14 частни марки с общо 47 продукта. Най-актуалните продукти са салатите без консерванти с добавен ProViotic от серията Kenar Green Line, както и лятното меню готвени храни без консерванти Кенар. В Румъния Талар фуудс работи под бранда KENA. Компанията изнася продукцията си и за няколко страни в Европа.

www.talarfoods.com

member image

Фикосота Фууд

„Фикосота Фууд“ е български производител на храни, част от „Фикосота“ с годишен оборот от 160 млн. евро. Портфолиото на „Фикосота Фууд“ включва хлебните снаксове Bruschette Maretti и Kubeti, оризовите чипс и кейк BYond, картофения снакс Mr. Stix, вафлите My Motto и барчетата Livity. Компанията присъства в над 70 пазара на 6 континента и разполага с офиси в България, Румъния, Украйна и Ню Йорк.

www.ficosota.com

member image