Отминали събития

Представяне на Сдружение “Храни и напитки България“ на пресконференция в зала Сердика на Гранд Хотел София

event image

Официалното представяне пред журналисти на Сдружение “Храни и напитки България“ се състоя в зала Сердика на столичния Гранд Хотел София. На пресконференцията присъстваха представители на водещи медии – БТА, БНР, БГНЕС, Дневник, Дарик радио и др., а новината, че единадесет от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България - Данон Сердика АД, Девин ЕАД, Интерснак България ЕООД, Кока-Кола България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Куадрант Бевъриджис АД, Марс Инкорпорейтед България ЕООД, Монделийз България ЕООД, Нестле България АД, Престиж-96 АД, Якобс Дау Егбертс БГ ЕООД, обединяват своите усилия и създават браншово сдружение „Храни и напитки България“ беше отразена в над 70 печатни и електронни медии.
 
На пресконференцията присъстваха г-жа Светла Лесова, председател на УС на Сдружението, г-жа Яна Иванова, изпълнителен директор, представители на компаниите-учредителки. Специален гост беше г-жа Мел Фреуен, генерален директор на  Асоциацията FoodDrinkEurope.
 
„Основната цел на сдружението е в условията на пълна прозрачност да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обединява и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки”- подчерта г-жа Светла Лесова, председател на Управителния съвет на сдружение „Храни и напитки България“.  
 
Нуждата от подобно сдружение става все по-отчетлива през последните години, когато в дневния ред на обществото се поставят редица въпроси като правилното хранене, стандартите за качество на хрaните, информираността на потребителите.
 
„Всички ние, като отговорни компании, сме поставили във фокуса на нашето внимание интереса на потребителя. Днес повече от всякога потребителите се интересуват от храната, която консумират, и ние вярваме, че е важно за обществото да може да следи градивен диалог между бизнеса и институциите по всички теми. Експертизата ни би допринесла за намиране на правилните решения, а чрез засилване на саморегулацията в сектора ще докажем, че сме и отговорни““, сподели г-жа Лесова.
 
Учредителите на сдружението очакват в най-скоро време към тях да се присъединят и други представители на хранителната промишленост, за да могат обединени да участват в създаването на регулаторната рамка, която пряко засяга тяхното развитие.
 
„Искаме да приобщим към дейността ни компании от всички сектори на отрасъла – млечни, месопроизводители и месопреработватели, хлебопроизводители, сладкари, производители на безалкохолни напитки. – подчерта Яна Иванова, изпълнителен директор на сдружение „Храни и напитки България“. “Вярваме, че само заедно ще можем да намерим най-верния баланс и най-полезните за обществото и потребителя решения, като обединим опит, усилия и желание да работим за подобряване на икономическата среда и благосъстоянието на България“.

Назад
Сподели