Новини

PepsiCo залага на енергийните напитки с ново придобиване

News image

Гигантът купи дял в компанията Celsius Holdings

PepsiCo обяви, че инвестира 550 млн. долара в производителя на енергийни напитки Celsius Holdings, като част от дългогодишна дистрибуционна сделка за по-малката компания, пише CNBC.

Цената на акциите на Celsius нарасна с 8% преди началото на борсовия ден, с което пазарната стойност на фирмата достигна 6,7 млрд. долара.

Celsius очаква да спечели повече място на рафтовете на търговците на дребно и да се появи и в независими търговски обекти, като бензиностанции. Pepsi започва да помага за дистрибуцията от днес.

Инвестицията на Pepsi в Celsius обхваща миноритарен дял от близо 8,5% в компанията. Гигантът за храни и напитки също така ще номинира директор, който ще влезе в борда на Celsius.

Celsius, която е основана през 2005 г., се радваше на огромния растеж на продажбите на енергийните си напитки по време на пандемията. През първото тримесечие приходите ѝ в САЩ скочиха с 217% до 123,5 млн. долара.

Компанията рекламира продуктите си като „здравословни“ енергийни напитки, насочени към по-младите потребители, които са активни и спортуват. Напитките на Celsius включват съставки като джинджифил и зелен чай, вместо изкуствени съставки или захар.

Прочети повече

www.investor.bg
Назад
Сподели