Новини от партньори

When Ursula von der Leyen launched the Commission’s Green Deal ambition just over a year ago, none of us could have predicted the devastating events that would follow as Covid-19 swept across the globe, knocking us all off course. Looking to 2021, our industry remains as dedicated as ever to achieving more sustainable food systems and helping the Commission meet its Green Deal goals, as we continue to work through Covid-19 to keep food on the table. The pandemic h...

Виж повече

Доклад Data & Trends 2020 на FoodDrinkEurope (www.fooddrinkeurope.eu)

Последното издание на Доклада "Data & Trends  2020" на FoodDrinkEurope  предлага  статистика и тенденции на развитие на хранително-вкусовата промишленост на ЕС. Data & Trends 2020 показват, че в индустрията за храни и напитки в ЕС работят 4,82 милиона души, генерира оборот от 1,2 трилиона евро и добавена стойност от 266 милиарда евро, което я прави най-голямата производителна индустрия в ЕС. В половината от 27-те държави-членки на ЕС хра...

Виж повече

  Considerable decrease in production, turnover and a marginal dip in manufacturing prices In Q2 2020, EU food and drink industry production decreased by 9.6% compared to the previous quarter. EU food and drink industry turnover decreased by 10.1% compared to the previous quarter. The year-on-year comparison shows that the decline in food and drink industr...

Виж повече

Packaging waste is one of the major environmental challenges we face today. In 2017, the average person in Europe wasted a record 173kg of packaging – much of it plastic – wasting resources and putting additional strain on our already fragile environment. Given much of this waste comes from food and drink packs, our industry takes the issue seriously. That’s why we fully support the European Commission’s Circular Economy ambitions and the...

Виж повече

Европейските храни и напитки са най-безопасните в света. Но как постигнахме това? Как индустрията поддържа това високо ниво на безопасност? И как политиците могат да помогнат? 7 юни е Световният ден за безопасност на храните -  #WorldFoodSafetyDay. Ребека Фернандес, Директор в Секретариата на FoodDrinkEurope разказва за  основния приоритет на индустрията - безопасността на храните.   Прочети повече

Виж повече

Page 1 of 4