Новини

"Нестле България" стана "Инвеститор на годината 2020"

News image

За петнадесети юбилеен път Българската агенция за инвестиции (БАИ)  връчи "оскарите" за инвестиции по време на церемонията "Инвеститор на годината" 2020 и отличи най-значимите проекти, реализирани в България през изминалата година. Официалното събитие се проведе онлайн, а на него присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Номинирани бяха компании, реализирали инвестиционни проекти в България през изминалата 2020 г., проекти реализирани "на зелено"и добре развиващи се бизнеси. Над 60 кандидатури от компании са били получени във всички сфери на икономиката, автомобилостроенето , информационните технологии и здравеопазването и др.

Голямата награда "Инвеститор на 2020" взе "Нестле България". Тя бе връчена от Томислав Дончев на Петър Стоилов, изпълнителен директор на компанията, която произвежда продукция за над 35 пазара в света, инвестирала е 23 млн. лв. в нова роботизирана пакетираща поточна линия, за да дигитализира производствения процес и да разшири портфолиото от произвежданите продукти, отговаряйки на потребителските предпочитания за балансирано хранене. Инвестицията ще осигури конкурентоспособност на продуктите в световен мащаб. С тази инвестиция компанията продължава успешно пътя си към автоматизация и дигитализация на производството, която позволява дистанционно управление на процесите. На българския пазар е от 1994 година

Прочети повече

www.banker.bg
Назад
Сподели