Новини от партньори

Доклад Data & Trends 2020 на FoodDrinkEurope

News image

Последното издание на Доклада "Data & Trends  2020" на FoodDrinkEurope  предлага  статистика и тенденции на развитие на хранително-вкусовата промишленост на ЕС.

Data & Trends 2020 показват, че в индустрията за храни и напитки в ЕС работят 4,82 милиона души, генерира оборот от 1,2 трилиона евро и добавена стойност от 266 милиарда евро, което я прави най-голямата производителна индустрия в ЕС.

В половината от 27-те държави-членки на ЕС хранително-вкусовата промишленост е най-големият работодател в производството. Тазгодишното издание включва най-новите данни за търговията с храни и напитки между ЕС и Обединеното кралство, цифровизацията в индустрията, автоматизацията, биоикономиката и преглед на приноса на индустрията за постигане на целите на ООН за устойчиво развитие.

Data & Trends 2020 също предоставя перспектива за пазарите. Около две трети от износа на храни и напитки в ЕС са предназначени за единния пазар. В същото време ЕС е най-големият износител на храни и напитки в света с износ извън ЕС, достигащ 120 милиарда евро и търговски излишък от 44 милиарда евро. Докладът включва и класация на топ 50 на компаниите за храни и напитки в света.

Задълбочен анализ на ключовия принос на индустрията за европейската икономика може да откриете  тук „Данни и тенденции“.

www.fooddrinkeurope.eu
Назад
Сподели