Дейност

Честит рожден ден! Пет години сдружение „Храни и напитки България“

News image

На 25ти януари 2023 година Сдружение „ Храни и напитки България“ отпразнува своя пети рожден ден. Сред гостите бяха заместник министърът на земеделието Георги Събев, председателят на БСК Добри Митрев, партньори и приятели.

Преди 5 години 11 от най-големите предприятия в хранително-вкусовата промишленост у нас се  обединиха, за да работят за по-благоприятна среда и развитие на бизнеса в България, за налагане на модели на устойчив бизнес и високи стандарти.

Петър Стоилов, председател на управителния съвет на Сдружението приветства гостите с „Добре дошли!“.

Яна Иванова, изпълнителен директор на „Храни и напитки България“  подчерта, че това, което е постигнато „ се дължи на екипния дух, който успяхме да постигнем още първия ден“. И още:

„Първите  5 години са особено важни за една организация. Те са основополагащи за неговото цялостно развитие. През първите 5 години се полагат основите, организацията се позиционира като партньор и авторитет, когато гласът й започва да се чува. Вярвам, че „Храни и напитки България“ успешно осмисли своето съществуване, успя да се наложи като доверен партньор на държавата и на останалите национално-представителни организации, да утвърди името на България в рамките на най-голямата браншова организация в рамките на ЕС – FoodDrinkEurope. Но преди всичко да защитава интересите на своите членове и да работи успешно за подобряване на условията за развитие на бизнеса в  хранително-вкусовата индустрия.

Периодът, в който прохождаме не беше лесен. Но това ни даде възможност да покажем своя капацитет и експертиза, да покажем умението си да се мобилизираме и да осигурим продоволствената сигурност на нацията. Да покажем, че обединени сме по-силни и индустрията ни върви успешно напред.

Най-важното е, че се научихме да се обединяваме и да решаваме проблемите заедно със всички национално-представителни организации.“

Председателят на FoodDrinkEurope Дирк Якобс изпрати видео обръщение към организаторите, в което подчертава важната роля и принос на Сдружението в работата на европейската организация.

Председателят на БСК Добри Митрев връчи специална грамота от името на работодателската организация.

Вижте още поздравителни адреси и снимки тук..