Новини от партньори

"Данни и тенденции 2019" на FoodDrinkEurope

Излезе докладът „Данни и тенденции 2019“ на FoodDrinkEurope. Той предоставя подробна статистика и информация за хранително-вкусовата индустрия в ЕС.

Според доклада "Данни и тенденции 2019 " в хранително-вкусовата промишленост в ЕС работят 4,72 милиона души. Индустрията генерира оборот от 1,2 трилиона евро и 236 милиарда евро с добавена стойност, което го прави най-голямата производствена индустрия в ЕС. В половината от 28-те държави-членки на ЕС, хранително-вкусовата промишленост е най-големият работодател в производството. Тази година изданието включва и нови данни - за дигитализацията в промишлеността, автоматизацията, биоикономиката, най-новите данни за търговията с храни и напитки между ЕС и Великобритания и преглед на приноса на индустрията за постигане на целите на ООН за устойчиво развитие.

"Данни и тенденции 2019"  предлага и анализ на перспективата на пазарите. Около ¾ от износа на храни и напитки в ЕС са предназначени за единния пазар. В същото време ЕС е най-големият износител на храни и напитки в света, като износът извън ЕС достига 110 милиарда евро и търговски излишък от 36 милиарда евро.

Докладът включва и класиране на 50-те най-добри компании за храни и напитки в света.

Повече подробности в прикачения файл.

www.fooddrinkeurope.eu

Attached Files:

  • FoodDrinkEurope_-_Data__Trends_2019.pdf (5438.515 Mb) Download
Назад
Сподели

Новини от партньори